Alla inlägg den 28 maj 2015

Av Maria Karlsson - 28 maj 2015 14:10

 

Har gjort en ritning idag på investering nr 2 


Jag har skissat lite tidigare oxå men inte kommit underfund med vad som känns bra.


Så vlev inspirerad av snickarna hos grannen som håller på med grannen garage tak , så efter min 2 h sovmorgon., och efter promenad så satt jag på balkongen. 


Skissade då lite lätt på kladd.


Sen började jag städa ... då står barnen ser jag utanför mitt fönster och vill jag ska komma ut. Berättade jag att det skulle ta lite tid städa klart ... då svarade barnen att dom skulle stå vänta på mig. 

Så när jag då städade då stod 3 styclen småhuvuden tryckt not köksfönstret och knackade .... så jag fick fusk torka golv.


Sen ut med katterna och nu har jag inte kommit längre än sitta på framsidan och just nu fullt upp med barnen.


En flicka fråga ... pekade på förråda dörren och frågade :- Har du kossor där? Haha 


Nu sitter en pojke bredvid mig ... i stolen bredvid ... verkar ty sig tyst till mig medans jag skriver lite.


Roligt att barnen gillar mig :-D 


Zorro han fick träffa på en honkatt sen då var tur jag höll fast honom för han blir ju arg på andra katter och ska jaga bort dom. 


Den har jag stått med hopprep med barnen 2 tjejer så hade jag täbkt gå in käka lite lunch ... så säger tjej att hon ska vakta mitt hem. Har du inte en docka och dockvagn hemma som.behöver gå ut ...joooo svarar tjejen men jag ska vakta hos dig ändå hahaha hahaha 


Jhaaa så ska väl gå in äta nu då ... medans jag har chansen haha 

Av Maria Karlsson - 28 maj 2015 10:02

Jag är jättesvag för dofter


Det är ju underbart känna så mumsiga dofter 


Saknar själv min egen doft och har inte köpt en parfym på flera år 

Närmare 8 år minst ! 


Funkar bra ändå :-D


Men visst, det skulle kännas bättre självkänsla om jag hade min egen doft. Dey skulle förstärka min tydlighet som person gentemot min omgivning.


Detsamma gäller i mitt cafe , det ska kännas då man kliver in vilket doft cafet vill förmedla i en känsla hos kunden.


Första jag alltid gjort är att sniffa mina barn då vi hade varannan vecka boende ... jag hade jättesvårt för att känna en annan familjs doft på mina flickor. Det kändes KRÄNKANDE mot min modersinstinkt att utsätta mig varannan vecka för en känsla av olust möjligt hot genom att dofta objuden doft på mina flickor.


Därav har jag ALLTID städ dag Torsdagar och familjekväll på fredagar, med tjejkväll och dusch o bad o måla naglar osv för jag kände mig ovälkommen med pappans hem dofter och hans sambos familj dofter på MINA FLICKOR


Det var både glädje och olust i det första mötet.

Glädjen få se mina flickor vilja tycka om hålla om och välkomna går fram tar om och doftar...... OKÄNT!


Det är så fruktansvärt hjärtslitande för varje anknytnings stark mamma !!! 


På killar är jag lika känslig på doft... gillar jag grabben men inte kan anknyta till doften spelar det ingen roll att han är världens bästa... funkar inte i längden.


Jag kan känna i affärer vissa dofter och kommit på mig själv följa omedvetet vissa dofter ... pinsamt ibland att jag kommer på mig själv stå extra nära för att det doftar gott.


Just mat affärer har ju doften som en lockelse ... det är inte för intet att man har utblås från köket ut mot parkeringen eller dessa nybakade bröd direkt innan för entren eller den grillade kycklingen på värme ... det skapar omedvetet köpbeteende 


Åååååhhh jag vet att det funkar jättebra på mig! 


Jag tycker och mår dåligt av behöva tex ha  haft kaninerna inne och kattlådan inne för att det tar på min energi gå runt känna en doft som är menad att skapa distans i djurlivet. 

Omedvetet går ju jag hemma och kan inte slappna av ytterligare för att min kaninbur ute bur står orörd i Bollsta och katterna är innekatter eftersom jag ändå ska flytta snart igen ... och det är faan ingen som.tagit hänsyn på effekterna av vad ovh hur det påverkar min hälsa i andra hand av frånvaron av mina flickor genom att jag har socialbidrag och det styr mitt boende och ekonomi fullt ut! 


Det hela har varit för jobbigt denna kyliga period med så starka dofter i mitt hem, ouppackade flyttlådor och allt i platssäckar och sen all extra städning och aldrig känna sig lugn. 


Blir så mycket mer arbete för mig att det tar energi som.är påtvingat mig och ett val som inte alls är mitt egna UTAN pappans socialens och tingsrättens! 


Ingen som.tänkt på mig utan använt informationen till vetskap göra det SÄMRE för mig... och effekterna nu efter 11 månader slår sig på mig med sämre hälsa stress press och minskad ork som.följd. 


Jag har inte utrymmet att kunna ta egrt beslut göra den här situationen bättre för det är socialen som styr mig kring deras norms lag följd räkning. 


Enda som kan hjälpa mig är att jag får en chans nu att köpa fadtighet privat Öppna upp för cafe och relax samt få en betald sysselsättning. 

Och det är enda motivationen som lever aktuell aktiv hos mig inom mig varje minut för att jag vet det är enda vägen hem till mina flickor och min hållbara framtid.


Finns ingen annan lösning för mig! 


Så jag tänker nu att kanske jag ska spara och unna mig lägga ut min egna doft här hemma Stärka mig själv genom aroma terapi 

Nu när ändå kaninerna kan stå ute och kanske kattlådan kan flyttas ut på balkongen ... så ka ske jag denna sommar får utrymme få känna att jag doftsr och finns och uppleva en bekant närhet i känsla


Sista 2 åren har varit för jobbig , det är som tvingats gå runt med illa doftande kläder varje dag ... det påverkar hälsan! 


JA! 


Mitt projekt 1 månad framåt är att ändra på min doft hemma och försöka förändra energin hos inom mig själv och det började lite för typ 1 1/2 månad sen då mamma köpt en nytt skööjmedel och jag märkte jag trivdes bättre framför tv med filten på mig


Tog ju ett tag tills jag insåg det car filten doft som fick mig slappna av mot den andra frätande mot kaninerna o kattlådan ... 


Det var underbart! 


Så jaaaa vem är jag i doft egentligen? 

Av Maria Karlsson - 28 maj 2015 07:15

Ibland har man bråttomt och behöver god mat enkel bära och hår äta på väg " 

Så jag har gjort meny alternativ till 2 take away menyer faktiskt med lite nytt tänk.;-) 


Allt ska vara i grunden tänkt nyttigt ... med utgångspunkt.


Ser ut som dock att jag kanske måste anställa en person på halvtid ... vi får se ...

Av Maria Karlsson - 28 maj 2015 07:01

Nu bestämt mig ...


Cafe inriktning blir buffe men även meny valfri sådan samt tårtor.


Jag är ju bäst på smörgåstårtor och gräddtårta ... även pinocciotårtor osv. Det är min nisch! 

Jag är även bäst på sallader med tillbehör.

Och smooties av olika slag :-) 


Allt kravmärkt och nyttigt som bas.


Wåfflor med special näring ...


Det blir ju 20 % dyrare för att omkostnaderna inköp samt bokföring extra för krav märkt och certifiering ...


Det är ju en välgärning välja kravmärkt ändå och det känns bättre! 


Jag kommer inte driva bageri för det finns redan duktiga såna i Härnösand stad.


Men krav märkt cafe med buffe lunch och frukost.

Samt tårtor 

Smooties 

Sallads meny med tillbehör 

Frukt kompott


Blir min nisch och jag känner den stannar vid en nisch som inte ko kurrerar om samma smak och meny med någon annan i stan.


För helt ärligt ... jag måste själv tycka om det jag tillagar, ska kännas i hjärtat och förmedlas på serverad tallrik







Ovido - Quiz & Flashcards